martes, 16 de abril de 2013

CONEIXES EL PANTÀ D´ELX?


QUI EL VA CONSTRUIR I PER QUÈ?


La idea de la seua costruccio sobre el riu Vinalopó va sorgir l'any 1589, però no va començar fins al 1632, sota la direccio del mestre Juaner del temple. Sabies que està considerada com la primera presa en arc d'Europa des dels romans…  QUANTES VEGADES S´HA TRENCAT?

S´ha trencat dos vegades: la primera va ser al 1793 quan un defecte en l'estructura la va deixar fora de servei. El 1842 va començar la seua rehabilitacio, que va finalitzar el 1846. L' any 1995 va reventar la comporta, la qual cosa va ocasionar un gran allau de fang que va servir per a buidar el pantà. Al septenbre de l’ any 2007 es van iniciar els treballs de rehabilitacio de la presa. Actualment està reconeguda com a Bé d'Interés Cultural per part de la Generalitat 
Valenciana.ON ES TROBA I COM S'HI POT ANAR?
Eixim del pont del Bimil•lenari i agafem dirrecció al camí vell del pantà. A uns 2 Km hi ha una xicoteta rotonda on hem d'agafar la primera eixida. Arribarem a un “merendero” on, si hi aneu amb cotxe, haureu d'aparcar-lo. Continueu caminant uns 500 metres i ja hi haureu arribat. 

 ANIMA’T A VISITAR-LO.
                       

No hay comentarios:

Publicar un comentario